Kertépítés

Kertek, parkok teljes körű kivitelezését vállaljuk, a tervezéstől a precíz, szakszerű kertépítésen át az örömteli átadásig.

A kert szépségét számunkra nem csak a tökéletes végső kép adja. A kert ennél sokkal több... A kertépítés egy előre megtervezett munkafolyamatok összessége a kerttervezéstől a teljes körű kivitelezésen keresztül a végső átadásig.

Miért érdemes ezt egy kertépítő cégnek kiadni?

- mert így nem kell minden munkafolyamathoz külön szakembert fogadnia
- mert mi az egész munkát egy cégként elvégezzük és Önnek semmi teendője nincs.
- mert nálunk a gondoskodás és odafigyelés szakértelemmel párosul
- mert tőlünk megfizethető áron, megfizethetetlen nyugalmat kap
- mert garanciát vállalunk a munkánkra

 A kertépítésben nyújtott szolgáltatásaink:

- szakszerű kerttervezés
- kézi illetve gépi tereprendezés
- termőföld terítése, rendezése, szintezése
- szegélyek, térburkolatok építése
- sziklakertek, támfalak, lécsők építése
- automata öntözőrendszer telepítés
- szivattyúk telepítésse
- kerti tavak kialakítása, telepítése
- kerti világítás kiépítése
- növények (örökzöldek, virágok, fák,stb.) telepítése
- vakondháló lerakása
- füvesítés illetve gyepszőnyeg terítés
- vízelvezetés, szikkasztók kivitelezése
- faházak építése
- kerti díszek telepítése
- teraszok kialakítása, befedése
- kerítések, pergolák kialakítása, építése
- anyagbeszerzés, fuvarozás

A teljes körű kertépítés részletes bemutatása:

A kedves ügyfél megkeres minket, majd egy előre egyeztetett időpontban díjmentesen felmérjük a kertjét. Szeretjük a kerteket ügyfeleink igényei és elképzelései alapján megvalósítani, de az eddigi tapasztalataink alapján a tervezés folyamata minden esetben egy közös ötletek alapján megálmodott kert. Ezt követően elkészítjük ajánlatunkat a kertépítés várható költségeiről.

Az árajánlatunk minden esetben tételesen felsorolva tartalmazza az adott kertben végzendő szolgáltatásainkat. Az anyag és munkadíjak így ügyfeleinknek is könnyen átlátható formában jelennek meg.

A kezdetek:

A legfontosabb feladat mindig először a kert megtisztítása a gyomoktól illetve az ott található nem kívánatos tárgyaktól (építési hulladékoktól), növényektől. Az építési hulladékok és növények elszállításáról gondoskodunk.

Tereprendezés és földmunka:

A tereprendezés az egyik legfontosabb és legjelentősebb munkafolyamat, amely során nagyobb földtömeg kerül megmozgatásra.
A területet 10-20 cm termőfölddel szoktuk leteríteni. A tereprendezést, földszállítást kézi vagy gépi úton szoktuk megoldani, de a végső szintezés minden esetben kézzel és megfelelő eszközökkel történik. A gépi földszállítást követően fontos a talajt újra fellazítani, hogy a gép által letömörített föld is megfelelő szerkezetű legyen a növények számára.

Abban az esetben, ha termőföld leterítésére már nincs lehetőségünk, akkor is a füvesítendő területet vékony tőzeg réteggel szoktuk ellátni a megfelelő tápanyag ellátás miatt.

Ebben a munkafázisban szoktuk kimérni és kihagyni a kerti térburkolatok, tavak, sziklakertek számára a helyet. 


Térburkolás, kerti építmények kivitelezése:

A következő lépés a tervek alapján a szegélyek, sziklakertek, támfalak, lépcsők tavak, ágyások kialakítása.

A szegélyek és a térburkolat kialakítása minden esetben szakszerű és precíz munkát igényel. Fontos ezeket a megfelelő szakértelemmel kialakítani, az alapozás elengedhetetlen a tartós és esztétikus eredmény érdekében.

Amennyiben támfal építésre kerül sor, szintén nagyon fontos a precíz, szakszerű munka a későbbi tartósság érdekében illetve az utólagos javítások elkerülése végett.Sajnos nagyon sokszor keresnek fel minket rosszul kialakított (vízfolyás, földfolyás) támfalak javítása miatt is.

Automata öntözőrendszer telepítése:

A kertépítés következő fázisa az öntöző rendszer földbe helyezése. A mai világban szerencsére már igen jó és elérhető áron lehet ilyen típusú berendezésekhez jutni. A szép zöld kert mindig sok munkával jár, amelyben nagy segítségünkre lehet és szinte már elengedhetetlen is egy ilyen rendszer telepítése. A kertbe telepített minden növény megfelelő mennyiségű vizet igényel a kellő fejlődéséhez.

Az öntöző rendszer feladata, hogy egyenletes vízmennyiséget juttasson az összes örökzöldnek, fűnek, virágnak, valamint, hogy megkönnyítse az életünket és nem utolsó sorban a költséghatékonyság.

A kertépítés során az öntöző rendszerekre áldozott összeg hamar megtérül a költséghatékonyságának valamint a kert állandó szépen tartásának köszönhetően.

Az öntözőrendszerek telepítését követően ellenőrizzük a megfelelő működést, a csatlakozásokat.

 

Növények ültetése:

A füvesítés előtti utolsó teendő a kertészetből beszerzett kiváló minőségű növények ültetése. Fontos a növényeknek a megfelelő mélységű és szélességű gödör kialakítása valamint a földbe való szerves trágya bejuttatása. Az ültetés során többnyire földlabdás növényeket helyezünk a földbe, amelyeknek a földlabdáját meglazítjuk és alaposan belocsoljuk. Fiatal fák ültetése során elengedhetetlen a karóhoz való kikötés a megfelelő megerősödés és gyökerezés szempontjából.

Az ültetések befejeztével 100-300 g/m2 geotextília kerül a föld tetejére és erre szoktuk leszúrni a csepegtető cső rendszert.

A munkafolyamat befejeztével a gyomosodás biztos elkerülése és esztétikai szempontok miatt 3-10 cm közötti mulcs réteget szoktunk elhelyezni. Az alsó 3-5 cm-es réteg minden esetben apró mulcsból áll, amely párhónapot követően összetömörödik. Ezt követően szoktunk pótlást végezni és közepes vagy igény szerint nagy mulccsal felül szórni. 

 

Füvesítés:

Az öntöző megfelelő működése esetén következhet a füvesítés.

Ez a folyamat történhet fűmag vetéssel illetve gyepszőnyeg lefektetéssel is. Amennyiben az anyagi keret engedni szokta, mi inkább a gyepszőnyeg leterítését szoktuk javasolni a későbbi gaz növekedés elkerülése miatt. A gyepszőnyeg egy olyan különlegesen sűrű gyökérzettel rendelkező fűréteg, amelyen sokkal nehezebben jut át a gaz. A területet mindenek előtt fel kell lazítani rotációs kapa segítségével, majd újabb szintezést követően hengerelni kell. Ezt követően szoktuk javasolni vakond háló lerakását. A gyepszőnyeg alá megfelelő tápot kell leszórni a megfelelő gyökerezés és megtapadás érdekében. A gyepszőnyeg szállítását igyekszünk mindig a kora reggeli órákra megoldani, hogy minél kevésbé száradjon ki a munka végére. A fű leterítése után fontos a bőséges öntözés és az újbóli hengerelés.

Fűmag vetésénél nagyon fontos a megfelelőminőségű fűmag kiválasztása és természetesen figyelembe kell venni a kert adottságait is. Az árnyékos és a napos területekre eltérőfűmag vetését javasoljuk.